Cameraonderhoud

Bij digitale fotografie, en dan met name bij digitale spiegelreflexcamera’s vormt de beeldsensor het digitale negatief van uw SLR-camera. Bij het maken van een foto wordt niet alleen het beeld opgenomen, maar ook de stofdeeltjes worden zichtbaar, en dat is meteen de grootste bedreiging voor een perfecte beeldkwaliteit. Deze foto van de lucht laat duidelijk het stof op de beeldsensor zien:

Cameraonderhoud  Cameraonderhoud 

 

Een stofdeeltje van 10 micron dekt al gauw 100 pixels af. Uw camera heeft 5 tot 16 miljoen pixels waarvan soms een deel vervuild is. Op de beeldsensor, uitgaande van een kleine vergroting van 10x15cm zijn de stofdeeltjes duidelijk zichtbaar.

De meeste reinigingsproducten maken uitsluitend de beeldsensor schoon. Bovendien vindt deze reiniging meestal in een verontreinigende ruimte plaats. Wij maken echter alles schoon wat schoon moet zijn om met uw digitale camera een perfecte foto te maken. Dus behalve de beeldsensor worden ook het spiegelhuis, spiegel en matglas gereinigd. Dit alles vindt plaats in een geconditioneerde ruimte.

U kunt uw camera zelf reinigen, maar er zijn drie grote risico’s aan verbonden:

1. U kunt krassen veroorzaken in verband met hardstof
2. Er kan meer in plaats van minder stof op uw beeldsensor komen
3. U heeft sneller een vervuilde beeldsensor

Blaas NOOIT in uw camerahuis. Als u vochtdeeltjes op uw sensor blaast bent u verder van huis!

Systeemcamera: €59,00 
Camera met vergrotingsfactor €69,00
Full Frame camera €79,00

 

Een verzoek van onze kant!

Als u uw camera bij ons inlevert doe dit dan met een volle batterij, een geheugenkaartje en lens (wordt gratis gereinigd). U krijgt daarna alles, met daarbij op het geheugenkaartje 2 foto’s van voor en na de reiniging terug. In de regel bent u uw camera een week kwijt.

Informeer ook naar de mogelijkheid om uw lens te calibreren!