Video overzetten op DVD

Video naar DVDDoor het video overzetten op dvd krijgt al uw kostbare videomateriaal een nieuw leven.

Verder is het zo dat wanneer u uw video’s niet overzet op dvd het videomateriaal veel van zijn kwaliteit verliest. VHS-videobanden bestaan namelijk uit een magneetband met een plastic omhulsel. Met de jaren vervaagd al het beeldmateriaal en dat is natuurlijk jammer. Veel dierbare herinneringen staan op video.

In principe maakt het niet uit welk type video u heeft. Vhs,s-vhs,mini-dv,Vhs-c,betamax,video2000,U-matic en Hdv kunt u gemakkelijk overzetten op dvd. Naast dat oude videobeelden op DVD staan kunt u deze vervolgens gemakkelijk op andere digitale formaten overzetten. Zo kunt u de filmbestanden naar vrienden en kennissen mailen, maar ook delen op sociale media websites.

De resolutie van de overgezette video

De resolutie van de video overgezet op dvd is standaard 720 bij 576 pixels. Dit is het formaat waarmee de beelden zijn opgenomen en deze is gelijk aan de resolutie van een “ouderwetse” tv, beeldverhouding 4:3

Aantal uur video op DVD

Het is u waarschijnlijk wel bekend dat er op een DVD meer video past dan andersom. Toch wordt vaak een limiet van 2 uur film per DVD gesteld. Met deze limiet behaalt u de optimale kwaliteit van video. Technisch gesproken zou er meer video overgezet kunnen worden, maar daarmee moet er ingebonden worden op kwaliteit.

Formaten overzetten op DVD

Destijds waren er vele verschillende video formaten aanwezig. Er bestaat dus een kans dat u een variant heeft die minder vaak voorkomt dan gewoonlijk. Toch is er nog geen reden om bang te zijn, de onderstaande formaten kunnen in ieder geval overgezet worden op dvd.

  • Betamax
  • Hi 8
  • MiniDV
  • VHS
  • VHS-C
  • Video 8

Smalfilm overzetten op DVD

Soms heeft u naast videomateriaal op videobanden ook Smalfilms in huis. Ook deze beelden worden met een resolutie van 720p op DVD overgezet. Dit is hoogste haalbare kwaliteit. 1080p is niet mogelijk omdat dit een andere beeldverhouding betreft dan 4:3, namelijk 16:9. Daardoor gaan er delen van het materiaal verloren wanneer u deze met een resolutie van 1080p over zou zetten op DVD.

De beeldkwaliteit kan wanneer u deze over laat zetten op DVD wel verhoogd worden. Gespecialiseerde mensen kunnen door de kleur te corrigeren de kwaliteit van uw smalfilmbeelden verhogen. Met deze techniek worden oude videobeelden klaar gemaakt voor de toekomst met prachtige kleuren en contrast. Maakt u zich vast klaar voor een heerlijke avond prachtige films kijken van toen u nog klein was.

Prijzen:

Video -> DVD een uur vanaf 29,00 euro
Film -> DVD per minuut vanaf 1,25 euro